Juhani

Tuosta vähän oppia kesän luistelu treeneihin..

Jesse

Antti K tulee syksyllä katsomaan ja päättää sitten liittyykö remmiin.

Juhani

Nyt koko kesän hehkutat ja mehustelet kuin hemmetin hyvää lätkää on.. =D

Juhani

Laittakaas nyt viimeisetkin in tai out

Niko, profiilikuva
Niko

Alla vähän miettimisen aihetta meille kentällä pyöriville.

Oletko kenttäpelaaja ? Jos olet niin sinun tulisi lukea tämä alla oleva teksti. Jos olet maalivahti, tiedät tämän jo entuudestaan.
Alla oleva teksti on lainattu suoraan maalivahtien suljetusta fb ryhmästä, jossa eritason veskarit aina kaljasarjoista liigaan jakavat kokemuksiaan ja tuntemuksiaan, yhtenäistä? Sitä se todella on, maalivahteja yhdistää se jokin. Kirjoittaja Olli Harju - Oulu.

Pistin viime kesänä itselle veskan kamat, että höntsävuoroilla ei tarvis muiden ampua vanerille, jos ei saada toista molaria hommattua. Sitähän on sitten tullut pönötettyä kuluvalla kaudella eri vuoroilla enemmän maalissa kuin kentällä. Samalla on tullut päästyä sisään maalivahtien maailmankatsomukseen ja syvimpiin salattuihin tuntemuksiin. Hyvä oikoreitti oli fabon maalivahtiryhmä mv-hype, jossa on muutama tuhat veska tämän valtakunnan eri tasoilta.
Kenttäpelaajien ainut kysymys maalivahteihin liittyen yleensä on, että onko vuorolla kaks veskaa. Ja jos ei ole, manataan, että mikä vittu siinä on kun ei ketään torjuminen kiinnosta. Sille on syynsä, jos maalivahteja ei näy.
Suurin osa pelaajista kohtelee maalivahteja kuin paskaa. Toki sanotaan kohteliaasti moro tullessa ja lähtiessä, mutta kun jäälle astutaan, alkaa täysi tiedostamaton vittuilu. Tässä tämmöinen geneerinen kuvaus:
Maalivahti ottaa sivussa pienimuotoista lämpöä, ja siirtyy maalille, kun viimein haluaa ottaa kiekkoja kiinni herätelläkseen tuntumaa. Ensimmäinen pelaaja tulee ja ampuu kahden metrin päästä jäitä pitkin täysiä alanurkkaan. Ensimmäinen laukaus. Alas. Sama kuin katsoisi suoraan silmiin ja sanoisi "haista vittu". Seuraava jätkä kurvaa kiekon kanssa, näyttää oman pienen elämänsä siisteimmän läpiajokikan ja uittaa kiekon maaliin. Kun maalivahti alkaa tämän jälkeen nivuset huutaen nousemaan jäistä, joku valopää ampuu kiekon selän puolelta pään vierestä ylämummuun tai pohkeille. Seuraava kuti tulee taas helvetin läheltä ja menee kilometrin ohi, ja viimeistään kuudes osuu suoraan päähän. Joku huutaa "aletaan pelaamaan". Jo tässä kohtaa tekisi mieli painua suihkuun. No aletaan pelaamaan. Höntsäpeleissä on varmaan joku sanaton sopimus, että ei mielellään ammuta jos maalivahdilla on mitään saumaa torjua. Ensimmäiseen varttiin ei välttämättä tule yhtään kutia, vaikka vetopaikkoja olisi ollut kymmenen. Viimein jonkun helvetinmoisen myllyn päätteeksi vastapuolen peluri saa putata kiekon takatolpalta tyhjiin, kun koko puolustus on veivattu veskaria myöten aivan pihalle. Taas mennään pitkät pätkät ilman kuteja ja satunnaisesti joku pääsee taas puttaamaan tyhjiin. Vuoron loppupuolella puolustusmielenkiinto lähenee nollaa ja läpiajoja ja 2-0 hyökkäyksiä satelee.
Kuulostaako tutulta omalla vuorolla?
Tämä lämmittelyvaiheen spedeily on molarikeskustelun pohjalta pääteltynä semmoinen universaali ongelma kaikissa maakunnissa ja kaikilla tasoilla. Se varmaan johtuu siitä, että pelaajat ei yksinkertasesti ymmärrä mitä siinä alussa kuuluu tehdä.
Itse pelin sisältöönhän ei taasen voi vaikuttaa, kun äijien taso vaihtelee päivittäin. Tärkeää oisi höntsäjäillä kuitenkin muistaa, että se veska haluaa kopata kiekkoja ihan yhtä paljon kuin pelaajat haluaa näyttää kärkikynää ja ampua ylämummuun. Ampukaa sinne maalille vaikka ei olisi maskia tai teillä on paska kuti, sillä veskat tykkää napsia niitä ja tulee mielellään uudestaan pelaamaan laukausherkälle vuorolle.
Omalla vuorolla päätin tänä vuonna heittää joka jään jälkeen veskoille kaljan mieheen, että niillä ois arvostettu fiilis. Ensimmäisen kaljapalkan taisi saada Latvanlehdon Matti, ja mies lähes liikuttui kyyneliin tämmöisestä huomionosoituksesta. Ja nyt Matti on maalilla melkeen joka lauantai.

In vai out?

Miika, profiilikuva
Miika

Laittakaas loputkin ilmot, että saadaan treenit pystyyn.